18/05/2017 Ron van Oijen nieuwe voorzitter Koninklijk Actuarieel Genootschap

Ron van Oijen is donderdagmiddag 18 mei benoemd als nieuwe voorzitter van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG). Naast voorzitter van het AG wordt Van Oijen eveneens voorzitter van het Actuarieel Instituut.

Het AG is zeer verheugd met de benoeming. Ron van Oijen is gekozen door de leden van het genootschap en kijkt uit naar zijn werkzaamheden voor het AG: “Ik ben erg blij met mijn benoeming tot voorzitter van het Actuarieel Genootschap en ben de leden erg dankbaar voor hun steun. Sinds mijn studietijd ben ik lid van het AG, ook tijdens mijn jaren in het buitenland. De kennis die ik daar en in Nederland, waaronder nu bij VIVAT, heb opgedaan, zet ik graag breder in. Het AG heeft naar mijn mening de potentie uit te groeien tot dé onafhankelijke denktank van Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van statistieken die betrekking hebben op pensioen, zorg-, levens- en schadeverzekeringen. Verder vind ik dat het beroep van actuaris kan verbreden, zodat het meegaat met de tijd. Bijvoorbeeld door het gebruik van big data en artificial intelligence een verplicht onderdeel van de studie te maken. Genoeg plannen, waar ik graag snel mee aan de slag ga.”

Als nieuwe voorzitter volgt Ron Jan Kars AAG op, die de afgelopen vier jaar de functie heeft bekleed.

Over het Koninklijk Actuarieel Genootschap

Het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) is de Nederlandse beroepsvereniging van actuarissen en actuarieel analisten. Het genootschap is – voor en door haar leden - een kennispartner en biedt bijdragen aan financiële vraagstukken op het gebied van pensioenen en verzekeringen die in de samenleving spelen.