12/05/2016 VIVAT benoemt Edwin Grutterink als General Manager Schade

VIVAT heeft Edwin Grutterink met ingang van 12 mei 2016 benoemd als General Manager Schade. Sitske Mauritsz, reeds lid van de directie van Reaal, is benoemd als Chief Operating Officer van de productlijn Schade.

VIVAT werkt aan het versimpelen van haar organisatie. Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moet leiden tot een wendbare organisatie die dichter bij de klant staat. Daarbij wordt het bedrijf via productlijnen ingericht, aangestuurd door General Managers. Grutterink is de eerste General Manager die VIVAT benoemt als leidinggevende voor een productlijn. VIVAT onderscheidt de volgende productlijnen: Pensioen, Schade, Online, Vermogensbeheer, Individueel Leven Retail en Individueel Leven (‘Service Book’).

Meer informatie over Edwin Grutterink

Edwin (48 jaar) maakte enige tijd geleden kennis met VIVAT in zijn rol als adviseur van de Raad van Bestuur. Hiervoor werkte hij dertien jaar bij Delta Lloyd waarvan de laatste vijf jaar als Managing Director General Insurance. Onder zijn leiding werd de winstgevendheid van het schadebedrijf verder verbeterd, de kosten verminderd en de efficiency vergroot. Daarvoor was hij bij Delta Lloyd Groep als Director HRM verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Voorafgaand aan zijn tijd bij Delta Lloyd deed hij ervaring op in diverse directie- en managementrollen bij ABN AMRO Verzekeringen, de joint venture tussen Delta Lloyd en ABN AMRO.

Edwin Grutterink