13/12/2016 VIVAT benoemt Hans van Houwelingen als CEO van vermogensbeheerder ACTIAM N.V.

VIVAT heeft Hans van Houwelingen benoemd als CEO van haar vermogensbeheerder ACTIAM N.V. Daarmee is Van Houwelingen verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van ACTIAM, de verschillende beleggingsfondsen van zowel VIVAT als externe partijen alsmede het prijswinnende verantwoorde beleggingsbeleid. Met de komst van Van Houwelingen waarborgt ACTIAM de reeds ingezette groei en kan het zich verder klaar maken voor haar internationale ambities.

Hans van Houwelingen (CEO), Rob Verheul (COO) en John Shen (CRO) vormen samen het directieteam van ACTIAM. Verdere uitbreiding  van het directieteam wordt op korte termijn voorzien.

VIVAT werkt aan het stroomlijnen van haar organisatie. Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moet leiden tot een wendbare en innovatieve organisatie die dichter bij de klant staat. Daarbij wordt het bedrijf via productlijnen ingericht, aangestuurd door general managers. VIVAT onderscheidt de volgende productlijnen: Pensioen, Schade, Vermogensbeheer, Individueel Leven en Digitaal. Van Houwelingen is tevens benoemd als general manager Vermogensbeheer bij VIVAT.

Meer informatie over Hans van Houwelingen

Hans van Houwelingen (41 jaar) heeft bijna twee decennia ervaring binnen de (internationale) beleggingswereld en ook op bestuurlijk vlak zijn sporen verdiend. Van Houwelingen is afgestudeerd aan de TU Eindhoven, is Chartered Financial Analist en behaalde een MBA aan Insead. Hij startte zijn carrière bij ING Bank Nederland. Van Houwelingen stapte vervolgens over naar ING Investment Management, waar hij onder meer als CEO en CIO gedurende zeven jaar eindverantwoordelijk was voor de activiteiten in Griekenland en Polen. Vanaf 2012 werkte Van Houwelingen als Global Head of Product en Regional Head of Emerging Europe voor NN Investment Partners, waarbij hij de dochterondernemingen in Centraal– en Oost Europa aanstuurde.

Hans van Houwelingen