18/12/2017 VIVAT wint internationale awards voor samenwerking met start-ups

Vandaag ontvangt VIVAT twee awards voor haar samenwerking met start-ups. De verzekeraar valt in de prijzen als Open Innovation Challenger en als Open Innovation Fast Mover. De awards worden vanmiddag in Brussel uitgereikt aan Ron van Oijen, CEO van VIVAT. Organisator is het Startup Europe Partnership (SEP), dat in opdracht van de toenmalige vicepresident van de Europese Commissie, Neelie Kroes, is opgericht. In de jury zit onder meer Prins Constantijn van Oranje-Naussau, en topbestuurders uit het bedrijfsleven. VIVAT is de enige Nederlandse verzekeraar die in de prijzen valt.

Onafhankelijke erkenning

Ron van Oijen, CEO van VIVAT: “Wij zijn bijzonder trots op deze prijzen. Dit is het professionele, onafhankelijke bewijs dat VIVAT grote stappen maakt in haar ambitie om een van de meest innovatieve verzekeraars van Nederland te worden. Hier hebben alle medewerkers hard voor gewerkt. Deze awards motiveren ons om verder én versneld door te gaan met onze ontwikkelingen op het gebied van start-ups. Onze dank gaat uit naar de mensen achter de start-ups omdat zij energie en tijd in de samenwerking met een traditionele verzekeraar steken.”

Twee awards

SEP heeft als doel om de beste start-ups te verbinden aan de beste corporates zodat start-ups snel kunnen doorgroeien naar scale-ups (grotere organisaties). Zij organiseert jaarlijks een ‘Europe’s Corporate Startup Stars’, waarin VIVAT nu prijswinnend is. Andere winnaars zijn onder meer Google, BMW, KLM en de BBC. De eerste award voor VIVAT is de zogeheten Open Innovation Challenger; dan blink je uit in het delen van ideeën en de uitwerking daarvan met derde partijen. Dit om sneller sterke producten en ervaringen aan klanten te kunnen bieden. Daarnaast heeft VIVAT de Open Innovation Fast Movers Award gewonnen; voor bedrijven die zich in zeer korte tijd ontwikkeld hebben binnen Open Innovation. Europe’s Corporate Startup Stars Award is een initiatief van adviesbureau Mind the Bridge en innovatiestichting Nesta, onder het Startup Europe Partnership Initiative van de Europese Commissie.

Voortgang in het komende jaar volgen

“Als relatieve nieuwkomer in de open innovatie zien de activiteiten van VIVAT er zeer veelbelovend uit,” aldus Alberto Onetti, CEO van Mind the Bridge, coördinator van Startup Europe Partnership. “Naast de deelname aan acceleration programma’s en de promotie van start-up-wedstrijden, overweegt het bedrijf om commercieel en strategisch samen te gaan met start-ups. We zullen de voortgang van VIVAT in het komende jaar nauwlettend volgen. Deze inzet op het gebied van open innovatie en start-up-samenwerking wordt actief aangejaagd door de CEO. Op basis van onze ervaring kunnen we zeggen dat dit uiteindelijk het verschil maakt.”

Kroon op ons werk

Van Oijen: “Na dit jaar vol ontwikkeling, waarbij we deze prijzen ook als een kroon op ons werk zien, is het tijd om vooruit te kijken. In 2018 gaan we verder met de investeringen in en met start-ups. De cultuur die zij meebrengen willen we onderdeel laten zijn van onze bedrijfscultuur. Met als belangrijkste uitgangspunt: welk probleem van de klant lossen wij op met onze producten en diensten? Mede daarom hebben wij recent ons eigen innovatiecentre ‘VINCE’ geopend bij B Amsterdam. Met die manier van werken, open innovatie, willen we volgend jaar meer medewerkers kennis laten maken. Daarnaast komen er weer productontwikkelingen aan waar we trots op mogen zijn.”