Eenvoud en verantwoord ondernemen

De financiële wereld van nu is complex. Wij zien het als onze taak om onze klanten in deze wereld hun weg te helpen vinden. En zo financiële zelfredzaamheid mogelijk te maken: met goede, eerlijke en transparante producten. Eenvoud is een voorwaarde. Evenals duurzaamheid.

Eenvoud in geldzaken

Ook onder de naam VIVAT is ‘Eenvoud in geldzaken’ een belangrijk uitgangspunt van onze diverse merken. Dat betekent dat wij staan voor eenvoudige producten die voor iedereen te begrijpen zijn. Open, toegankelijk en zonder kleine lettertjes. Met een vriendelijke dienstverlening die is gericht op het creëren van duurzame relaties. Daarbij houden we de belangen van alle betrokkenen in het oog: die van onze klanten, aandeelhouders/beleggers, relaties, de samenleving en natuurlijk onze eigen medewerkers.

Verantwoord ondernemen

In de relatie die onze klanten en andere betrokkenen met ons hebben, speelt vertrouwen een belangrijke rol. Zeker in een tijd waarin financiële dienstverleners zeer kritisch worden bekeken. Kwalitatieve producten en dienstverlening vormen de basis van dit vertrouwen. Maar echte loyaliteit ontstaat pas als klanten en relaties zich thuisvoelen bij onze normen en waarden. VIVAT maakt zich sterk voor het herstel van vertrouwen en wil vooroplopen bij het invullen van een nieuwe maatschappelijke rol. De uitkomst moet een duurzame relatie met alle betrokkenen zijn. Verantwoord ondernemen maakt daarom integraal deel uit van onze strategie en bedrijfsvoering, en vloeit voort uit onze missie en visie. In paragraaf 3.2 van het VIVAT jaarverslag 2016 staat het beleid en de activiteiten op het gebied van verantwoord ondernemen beschreven.

Code Duurzaam Beleggen

Sinds 1 januari 2012 geldt de Code Duurzaam Beleggen. Met deze code wil het Verbond van Verzekeraars duurzaam beleggen stimuleren bij verzekeraars.

Bekijk hier hoe VIVAT omgaat met de Code Duurzaam Beleggen (pdf).

Strategie en kernwaarden